Cel mai periculos moment al zilei pentru hipertensivi. Orele dimineții sunt cele mai periculoase pentru pacienții cu hipertensiune din cauza creșterii naturale a presiunii și a sarcinii crescute asupra inimii și articulațiilor, spune Dr. Zarema Ten. Expertul adaugă că în acest moment al zilei tensiunea arterială este slab controlată.
„Pentru pacienții cu hipertensiune arterială, orele dimineții sunt cel mai periculos moment al zilei din cauza creșterii naturale a tensiunii arteriale și a volumului crescut de muncă asupra inimii și vaselor de sânge. Acest moment este asociat cu un risc ridicat de complicații cardiovasculare, mai ales dacă tensiunea arterială este slab controlată. Alegerea tratamentului potrivit, ajustarea regimului zilnic și a stilului de viață pot reduce riscurile și pot controla mai bine afecțiunea, făcând diminețile mai sigure pentru hipertensivi, notează Dr. Ten.
CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci la micul dejun dacă ai probleme cu tensiunea arterială
Transpirația excesivă și deshidratarea sunt, de asemenea, nedorite pentru persoanele cu boli cardiovasculare. Medicul spune că trebuie să respectați următoarele principii pentru a preveni complicațiile:
Aportul excesiv al acesteia în alimente și băuturi face ca inima și rinichii să lucreze mai mult chiar și la o persoană relativ sănătoasă. Sarea este conținută în aproape toate produsele achiziționate, în special în cârnați, carne afumată, conserve și produse semifinite.
Consultați-vă medicul și includeți în dieta dumneavoastră suplimente de potasiu și magneziu. Aceste minerale valoroase sunt responsabile de buna funcționare a organismului, a sistemului nervos central și cardiovascular și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.
Acestea au un efect diuretic, reduc elasticitatea vaselor de sânge și cresc tensiunea arterială. Cantitatea excesivă de zahăr care intră în organism provoacă producerea de norepinefrină, un hormon care are efect vasoconstrictor și crește tensiunea arterială.
Excesul de lichide duce la edeme, constricția vaselor de sânge și creșterea stresului asupra mușchiului cardiac și a rinichilor.
Fumatul crește riscul de boli cardiovasculare complicate chiar și pe vreme confortabilă. Pe căldură, în funcție de starea inițială a pacientului, probabilitatea de criză hipertensivă, accident vascular cerebral, atac de cord și deces crește de 2-4 ori.
Preferați hainele lejere din bumbac sau in, fără elastice strânse și șosetele care nu vor pune presiune pe viței și nu vor interfera cu fluxul sanguin.
CITEȘTE ȘI: Leguma de toamnă care accelerează metabolismul, scade tensiunea și colesterolul
Luați pauze scurte în timpul lucrului, mișcați-vă picioarele și brațele și întindeți-vă mușchii gambelor pentru a menține circulația la nivelul extremităților.
Dacă trebuie să călătoriți mult timp cu mașina, opriți-vă cel puțin o dată pe oră pentru a merge puțin și a stimula circulația sângelui, recomandă actualno.com.
Ajutați periodic corpul să se răcească pe căldură – puteți șterge îndoiturile coatelor, sub genunchi și gâtul de la ceafă până la umeri cu un prosop înmuiat în apă călduță.